Zašto su kripto mjenjačnice najbolje mjesto za kupnju kriptovaluta?

Kripto mjenjačnice sve su popularniji način kupnje kriptovaluta u posljednje vrijeme, a rastom popularnosti i cijena kriptovaluta, na tržištu se u posljednje vrijeme javlja sve više mjenjačnica kriptovaluta. Iz tog se razloga zainteresirani kupci često pitaju „što su kripto mjenjačnice“ i „gdje se mogu pronaći kripto mjenjačnice u Hrvatskoj?“  Mjenjačnice kriptovaluta služe za kupovinu popularnih kriptovaluta kao što su bitcoin, ethereum, tether, binance i druge. Radi se o jednom od najjednostavnijih i najpristupačnijih načina ulaganja u kriptovalute. U Hrvatskoj postoji mnogo lokacijama na kojima se nalaze mjenjačnice kriptovaluta, a kada je u pitanju CryptoGoldEx, naše poslovnice možete pronaći u Zagrebu (Trg Ante Starčevića 7 – Importanne centar), Rijeci (Trpimirova 2 – 8. kat, Riječki neboder) i Osijeku (Kapucinska 26).

Kada govorimo o mjenjačnicama kriptovaluta, potrebno je naglasiti da razlikujemo nekoliko osnovnih vrsta, ponajprije fizičke kripto mjenjačnice te online kripto mjenjačnice koje se onda dalje dijele na centralizirane, decentralizirane i hibridne. Centraliziranim kripto mjenjačnicama (CEX) rukovodi jedan vlasnik, npr. poduzeće, decentralizirane kripto mjenjačnice (DEX) baziraju se na automatizaciji pomoću blockchain tehnologije, dok hibridne mjenjačnice sadrže mješovite značajke obje prethodno navedene vrste. Fizičke mjenjačnice kriptovaluta, s druge strane, razlikuju se po tome što omogućuju korisnicima direktnu kupovinu kriptovaluta putem gotovine i kreditnih kartica, a neke uz to nude i vlastiti kripto novčanik za pohranjivanje kriptovaluta.

Iako je online trgovina sve šira pojava u modernom društvu, većina kupaca i dalje smatra fizičku kupovinu u gotovini (ili karticom) pouzdanim i sigurnim načinom priskrbljivanja kriptovaluta. Jedna od glavnih prednosti izravne kupovine (ili prodaje) u fizičkim mjenjačnicama kriptovaluta jest mogućnost stručnog savjetovanja i podrške te visoka razina uslužnosti osoblja, a u ovom tekstu istaknut ćemo još neke ključne prednosti fizičkih kripto mjenjačnica.

Fizičke kripto mjenjačnice – Prednosti

Fizičke kripto mjenjačnice nude visoku razinu usluge osoblja

U fizičkim mjenjačnicama kriptovaluta, kupac je na prvom mjestu i stoga se posebna pozornost obraća na komunikaciju i profesionalno vođenje kroz proces kupovine odnosno prodaje. Stručno osoblje stoji na raspolaganju za sva pitanja i savjete kupcima tijekom cijelog procesa tako da ne može doći ni do kakve pogreške ili krive procjene s te strane. 

Raspitati se možete od toga kako funkcioniraju kriptovalute do ulagačkih savjeta koje su najbolje kriptovalute za ulaganje te kako se kreću cijene kriptovaluta na tržištu. Mnoge ulagače također će zanimati kako kupiti kriptovalute u ime pravnih osoba poput poduzeća i slično. Pritom je važno naglasiti da je poznavanje najaktualnijih informacija, kao i zakonskih propisa, ključna značajka efikasnog investiranja. Visoka razina usluge mnogo se lakše postiže u fizičkim mjenjačnicama kriptovalute nego u online inačicama.

Fizičke mjenjačnice prihvaćaju gotovinu

Među najvećim brojem građana, kupovina ili prodaja u gotovini ili karticom, i dalje predstavlja jedan od najsigurnijih i najtransparentnijih načina provođenja transakcija. Iz tog je razloga fizička mjenjačnica kriptovaluta najbolji izbor za većinu ulagača u Hrvatskoj koje zanima ulaganje u kriptovalute. Dolaskom u poslovnicu, sam proces zamjene novca za kriptovalutu traje prilično kratko, ali kod korisnika ostvaruje visoku razinu povjerenja na temelju direktnog kontakta s fizičkom osobom. Ljudi su skloniji obavljanju transakcije licem u lice nasuprot nesigurnom utipkavanja osobnih podataka u nepregledne obrasce pojedine internetske stranice.

Kripto mjenjačnice nude sigurnost

Otvaranje fizičkih kripto mjenjačnica nije jednostavan pothvat. Primjenjuju se prilično rigorozni standardi, što znači da je potrebno proći kompleksan proces autentifikacije mjenjačnice od strane zakonskih institucija. Iz tog je razloga mogućnost neovlaštenog trgovanja kriptovalutama ili muljaže ravna nuli, dok je pravovaljana, sigurna i pouzdana transakcija u bilo kojoj kripto mjenjačnici praktički zagarantirana, što predstavlja značajnu prednost za potencijalne kupce.

S obzirom na to da su danas sve informacije dostupne na internetu, lakoćom se mogu pročitati iskustva drugih korisnika i njihovog zadovoljstva uslugom u danoj kripto mjenjačnici. Prije odlaska u željenu kripto mjenjačnicu također se može kontaktirati osoblje putem telefonskog broja ili e-poštom kako biste se uvjerili u pouzdanost pojedine poslovnice. Tijekom susreta s osobljem također možete postaviti sva pitanja vezana uz zaštitu, sigurnost i privatnost imovine koju planirate kupiti u određenoj kriptovaluti.

Fizičke mjenjačnice kriptovaluta nude brze i efikasne transakcije kriptovaluta

Ovdje se radi o jednoj od najistaknutijih prednosti kripto mjenjačnica o kojoj nije potrebno mnogo razglabati. Naime, u mjenjačnicama kriptovaluta moguće je na direktan i jednostavan način, u vrlo kratkom roku obaviti kupovinu ili prodaju kriptovalute.

Proces zamjene kriptovaluta za novac ili obrnuto traje nekoliko minuta ili manje, a moguća je i zamjena za investicijsko zlato. U posljednje vrijeme, sve se više korisnika, osobito onih kojima muka online registracija i klikanja mišem, okreće fizičkim mjenjačnicama kriptovalute zbog njihove efikasnosti i visoke razine usluge stručnog osoblja koje stoji na raspolaganju u svakom trenutku za sva vaša pitanja.

CryptoGoldEx – Kvalitetna ponuda i visoka razina usluge

Naša kripto mjenjačnica CryptoGoldEx vodi računa kako bi u svojoj ponudi pružala samo najbolje kriptovalute današnjice. Proces fizičke zamjene novaca za kriptovalute maksimalno je pojednostavljen, a pritom nudimo i visokokvalitetnu uslugu te stručnu podršku i savjetovanje svim korisnicima koji se odluče na trgovanje u našim poslovnicama. Svoje kriptovalute uz sve odgovarajuće prednosti fizičke kupovine, možete kupiti već danas na navedenim adresama.